Jasmike

Jasmike

torstai 22. huhtikuuta 2021

Aprikoosipuu kukkiiVoi ihanuutta miten aprikoosipuu nyt kukkiikin kasvihuoneessa! Töpöttelen kukkia siveltimellä, sillä öttiäisiä ei kovasti ole kasvariin sisälle eksynyt vaikka pidän oveakin auki aurinkoisina päivinä. Muurahaisia sentään näyttää kipittelevän puun oksilla. 

Taivuttelin käytävälle päin kasvavia oksia viime kesänä, ja ohjailin niitä muutenkin muutamalla narulla. Kattoon asti on jo kasvanut, leikkasin myös hieman.


Tarkkailen myös 20-senttistä pähkinäpuun alkua sillä silmällä että teen sillekin pölytysapua kun näkyy jotain töpöteltävää, jospa iso pähkinäpuuni saataisiin tänä vuonna tuottamaan oikein kunnolla pähkinöitä? Kirpparilta ostamani pikkuinen japaninsiipipähkinäkin näyttää selvinneen talvesta (ja rusakoista). 

Hieman huolissani silmäilin viinirypälettä, mielestäni se on keväisin näyttänyt vihreitä silmuja jo aika aikaisin, ja nyt ei. Ulkopuolelle viime kesänä istutettu Somerset Seedless näyttää kyllä eloisalta. 

Pensasruusukaarteenikin edistyy! Noin 20 metriä mansikkakangasta pitää nokkoset ja peipit toivottavasti kurissa. Tänä vuonna ei varmastikaan vielä varsinaista kukkarunsautta nähdä, mutta alkuun ainakin päästiin. Yhden kärhönkin istutin sekaan.

Pohdin vielä millä peittäisin mansikkakankaan, pari säkkiä kuorikatetta ei riittänyt mihinkään, ja lähdin kokeilemaan ekologista vaihtoehtoa eli haravoin lehti- ja heinäjätettä nyt ainakin ensihätään muovin päälle. Katsotaan pysyvätkö ne siinä, vai päädynkö vielä kuorikateostoksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti