Laukat

Laukat

torstai 15. kesäkuuta 2023

Puutarhaihanuuksia

Sain joululahjaksi vapaat kädet tilata verkkokaupasta mitä haluan, ja kesähän se oli jo mielessä! Niinpä napsin ostoskoriin mm. tämän pienen keijupatsaan ja ihanat kiviset nimilaatat ruusuille. Puutarhurinmaja.fi oli osoite näille. Testissä on, kuinka valkoinen huopatussi kestää näkyvissä laatoissa.


Alapihan ruusukuja komistuu, pian saan ensimmäiset ruusukuvat sieltäkin. Maahumala on huomaavaisesti ottanut tehtäväkseen jyrätä rikkiksiä, ja yhdessä valkopeipin kanssa ne kyllä keräävät mahtavasti pörriäisiä. Ja kuten taustalla näkyy, voikukkapelto on myös voimissaan.


Olisiko vihdoin se hetki, kun saan bellikset leviämään alapihan nurmikolle! Ainakin tällainen ihana tupas oli talvehtinut, ja yllättäen muualla kukkapenkissä myös punaiset kerrotut.Kevät aina yllättää, tavalla tai toisella, ja nämä keltakoiranhampaat osuivat yhtenä päivänä silmääni yllätyksenä. En yhtään muista että olisin ostanut, mutta niin vain taisin syksyn sipulikaupoilla tarttua näihinkin - onneksi!


Piippuköynnös piti perata seinältä pois viime kesänä talonmaalauksen tieltä, mutta sille pystytettiin oma kaariportti kiivettäväksi. Ja nyt on myös mahtava puutarhasilta nikkaroitu paikalleen, sen kautta helpottuu liikkuminen talon ympäri huomattavasti.Laitoin myös terassin vesiaiheen pulppuilemaan, viime vuonna siihen keräilemäni kasvit talvehtivat mainiosti risu-lehtikompostin päälle peiteltynä: keltakurjenmiekka, vesiminttu ja tuo keltakukkainen terttualpi. 


Olympiaunikoista pitää aina ottaa kuva:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti