Laukat

Laukat

torstai 6. huhtikuuta 2023

Aurinkoinen pääsiäisen aloitus

Vihdoin vähän lämpöä ja aurinkoa. Maaliskuun loppu ja huhtikuun alku ovat olleet varsinaista takatalvea, lunta tuli uudestaan talvinen määrä, ja yöpakkaset ovat hiponeet jopa kahtakymmentä. Mutta nyt sentään pääsiäisloman alun kunniaksi lumet sulavat vauhdilla.Muutamaa lumikellorypästä ei onneksi haitannut uudelleen ne peittänyt lumi. Kevätkukkia on tietenkin tarttunut jo myös mukaan kaupoilta, perunanarsisseja ja keltaisia hyasintteja. Näitä hyasintteja laitoin viime vuonna maahankin, kiva nähdä ilmestyvätkö sieltä vielä.Helsingin messukeskuksessa tuli käytyä Kevätmessuilla viime viikonloppuna. Siellä ostoksiin tuli väriteema, tämän ihanan ruusun lisäksi kassiin sujahti samanvärisiä keisarinpikarililjoja ja marskinliljaa. Kumpaakaan minulla ei ole aiemmin ollut.


Kasvihuoneeseen on tuotu jo hyvin muhinutta hevosenlantaa, hieman pitää vielä multaa tuoda penkkeihin. Siellä näyttää talvehtineen muutama mansikka-amppeli ja laventeli, ja toivon mukaan myös viime kesänä ostettu sinisade ja "muutama muu" purkki. 

Esikasvatuksiakin taas on... pikkutaimia kerrottuja petunioita, ruusuliisaa ja poutapilveä, pari valkoisen kelloköynnöksen siementä sain ihan itse itämään, keijunmekot sen sijaan kuolivat pois. Kellarissa ainakin talteen otetut mukulabegoniat näyttivät olevan hengissä, pientä vihreää sieltä pukkasi! Kannan juurakoista en vielä ole varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti