Variegatat

Variegatat

maanantai 12. lokakuuta 2020

Asterit ja lämmin syksy

 Ihan yllätyin kuinka monta kaunista asteria löytyi puutarhasta, valitettavan nimettömiä ovat, mutta vasemmalta ylhäältä:



Uusi vielä aukeamaton ihanuus Nummelan perennapellolta, yllättäjä-en-muista-hankkineeni-vaaleanpunainen, toinen Nummelasta tänä kesänä hankittu on valkoinen valeasteri, sitten ihana kerrottu myöhäinen ja kolmaskin on Nummelasta, kirsikanpunainen tuoksuasteri. Alarivissä aika loppuunkukkineet kanerva- tai metsäasteri ja tavallinen yleinen syysasteri.

Niin lämmintä on vielä ollut, että purppuratulikukka teki toisen kierroksen, ja toisaalta koko kesän kukkimatta ollut siemenestä kasvatettu aitoelämänlanka on nyt sitten lokakuussa alkanut kukkia.




Syksyn värejäkin toki näkyy, helmipihlaja oli kauniina, ja vähän sain tehtyä tomaattisäilykettäkin kun ostin pihvitomaatteja kaupasta omien lisäksi, omaa oli myös valkosipuli, chili ja päärynä jota pilkoin omenan sijaan vähän mukaan. Paprika ja sipuli kaupasta. 



Viime viikonloppuna tyhjensin kasvihuoneen tomaattikasvustoista, ja nyt on vielä kyllä jälkikypsymässä pari kiloa. Viinirypäleistä tein pari purkkia hyvää hyytelöä ja loput keitän mehuksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti