Laukat

Laukat

sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Lokakuinen sunnuntai

Kesä vierähti ohi, taas hypätään suoraan juhannuksesta jouluun, tuntuu siltä!
Vaikka aurinkoa olisi enemmänkin saanut olla, kukkimaan suurin osa kasveista kuitenkin ehti.
Nämä Lidlistä ostetut hollanninkurjenmiekan sipulit ilostuttivat kauniin sinisillä kukilla.
En tiedä menevätkö talven yli? Laitoin osan penkkiin ja osan kasvihuoneen multiin talvehtimaan.Syyskuussa oli yllättäen muutama ihanan lämmin päivä, ja perhosetkin ottivat niistä kaiken irti. Tuoksuminttu kelpaa aina!

Kasvihuonekausi alkoi tänä vuonna toukokuussa tomaatintaimien muutettua sisään,
ja tänään lokakuun puolessa välissä siivosin altaat tyhjiksi. Tai melkein, jäi sinne vielä talvehtinut laventeli, pinaattia, persiljaa, rosmariinia, ruusu ja viiniköynnös. Ja ruukuissa amppelimansikkaa, gladiolukset joiden kukintaa vielä odottelen ja viimeiset nuppunsa avannut kanna.

Tomaatteja tuli kyllä loppujen lopuksi ihan hyvin, edelleen on pari kiloa punastumassa sisällä. Ja viiniköynnös ilahdutti useammalla rypäletertulla, makeitakin olivat kun malttoi antaa kypsyä.
Koristelin ovelle kokeeksi kranssin valkoisista pihlajanmarjoista ja keijunmekosta. Katsotaan saako olla rauhassa tinteiltä, yleensä ne käyvät nakuttamassa jos on laittanut jotain punaista syötävän näköistä. Nämä koristeomenat eivät kyllä ole puussa kelvanneet, jospa saisivat tässäkin olla rauhassa?


En ole vielä laitellut syysvaloja puutarhaan, paitsi tämän yhden lyhdyn. Jouduimme päästämään rakkaan seniorikoiran tähdeksi taivaalle - tuhkat lepäävät nyt tämän omenapuun alla, Dumlen suurin syysherkku olivat omenapudokkaat. Ikävä on kova!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti