Variegatat

Variegatat

torstai 29. kesäkuuta 2017

Kesälomalla

Aah, kesäloma! Ensimmäiseen viikkoon on osunut jo kaikkea mahdollista; pilvistä, rankkasadetta, kuurosadetta, hellepäiviä - sopii minulle. Kotosalla on riittänyt rauhallista puuhasteltavaa, Kasvihuoneessa olen lähinnä kastellut ja viimeistellyt tukilankoja tomaateille ja kurkuille. Kasvihuoneen edustan vanhaan kottikärryyn laitoin yrttejä ja kaaleja ja kesäkurpitsaa.
Paprikasatoakin jo piti maistaa, kun ensimmäinen musta paprika ilmestyi!

Piipahdin päiväretkellä Kumpulan siirtolapuutarhassa ja Kumpulan kasvitieteellisesssä, ja samalla reissulla myös matkan varrella olevasta Sofianlehdon puutarhamyymälästä tarttui kasvihuoneeseen uusi ruusu, 'Like Dreamers Do', hempeän vaaleanpunainen. Niin ja matka siis jatkui sieltä Haagan rhodopuistoon, jossa oli vielä mahtavat atsalea- ja rhodoPUUT kukassa. En ottanut kuvia, mutta esim. täällä on hyvä selostus.

Humalalta on puuttunut kiipeilytuki kun vanha omenapuunrunko lahosi pois. Tänään löysin tallin takaa pari pitkää harjaterästä, ja keksin tehdä niistä ja lahonneista vesitynnyreistä jääneistä vanteista DIY-köynnöstuen. Ei nyt niin hienosti tehty ehkä, mutta peittynee pian ja on tarpeeksi korkea, kolmemetrinen.

Pihalla kukkivat kerrankin juhannusruusut vielä juhannuksen jälkeenkin, ja aivan valtavasti kukkia. Joka päivä löytyy taas uutta kukkaan puhjennutta, kuten tämä Olympia-unikko ja Nummelasta viime kesänä hankittu isokukkainen iiris.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti