Variegatat

Variegatat

torstai 15. syyskuuta 2022

Yhtäaikaa kesän ja syksyn värejä

Jo näkyy ruskan värejä täälläkin ja hallaöitä on saatu, mutta sitkeästi kesän väritkin pitävät pintansa. Kaikenlaista olen myös vielä istutellut, kun sain ihan tietämättä ja pyytämättä synttärilahjaksi aimo kasan kasveja - samalla reissulla hain kukkasipuleita jotka vielä odottelevat, poislukien narsissit jotka jo peittelin maahan että ehtivät juurtua. Samalla kun kirjasin uusia "ystäviä" kasviexceliini, päivitin tilannetta muutenkin: suurinpiirtein 200 eri perennaa löytyy, reilu 40 pensasta, vajaa 40 puulajia ja noin 25 ruusua - lukuina näyttävät suurilta, vaan kyllä ne tälle tontille mahtuvat!

Tässä vielä kuvakavalkadia:


Loppukesän luottokukkijoihin kuuluvat tietenkin syysleimut (Creme de Menthe ja Pleasent Feelings) ja kultapallo. Kauniit kesäasterit vasta alkoivat availemaan nuppujaan, upeita sinisen, liilan, valkoisen ja vaaleanpunaisen värejä.


Oikein esikasvatin auringonkukkia kasvihuoneessa, neljä niitä selvisi nuppuvaiheeseen ja yksi on nyt auki!


Tätä katkeron sinistä osasin jo etsiäkin, mahtavan värinen kukka.


Jee, yksi uusi variegatakin, varjoyrttiä löytyi mukavasti valkoraitaisena.



Tässä yllä ensin konnanlilja, jota nyt on kivasti myös liilana tulossa hyvä kasvusto. Ja alla konnanyrtti, jota en aiemmin ole himoinnut mutta niin napakan näköiset taimet oli alessa että tarttui mukaan.


Viimevuotiset kaupanpäällisliljat näyttivät vielä muutama viikko sitten niin kurjilta etten uskonut niiden edes kukkivan, mutta niin vaan kauniit ovat nyt.


Ja lumikärhö, se ei petä eikä alppikärhö Pamela Jackman keväällä, loistokärhöjen kanssa en niin ole onnistunut. Pamela on muuten kirjanpidon mukaan Handolinin taimitarhalta ostettu v. 2002 eli hyvää laatua kyllä!


(Tämä kuva Pamelasta kesäkuun alusta 2015:)



Ihana harmaaminttu leppäkertun kera.

Tässä taas yli metrisenä huiteleva valeasteri Boltonia asteroides, Nummelasta kasviharrastajalta hankittu, tykkään tästä kovasti. 


Ja tästä! Pikkupuuna loppukesällä hankittu vaahtera-aulio (huonekasvi ja kesäkukka) jonka yritän talvettaa, näitä ei keväisin useinkaan löydä, jotenkin niin kaunis vaikka kuva ei nyt ehkä teekään niin oikeutta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti