Variegatat

Variegatat

tiistai 3. lokakuuta 2023

Lämmin syksy


Pitkään on jatkuneet lämpimät kelit, vaikka kyllä meillä kerran jo nollassa kävi. Mutta mikään ei vielä paleltunut. Minulla onkin tarkoitus ottaa monta kasvia talvetukseen joko sisälle tai kasvihuoneeseen, katsotaan kuinka käy. Eli muratit ja se yksi oranssi jonka nimeä en muista kasvihuoneeseen, mukulabegoniat, suklaakosmokset, verililjat ja kannat kellariin. Vaahtera-aulio ja bougainvillea ovat jo sisäkasveina.

Puutarhassakin on ollut vielä tekemistä. Öljysin puutarhasillan ja raivasin sen toiselle puolelle uuden perennapenkin. Vadelmat siirrettiin ja olen ajellut ruohonleikkurilla aluetta tasaiseksi. Jaoin isosta siperiankurjenmiekasta tuppaat penkin takareunaan, ja eteen laitoin rivin eri värisiä jaloangervoja. Myös Mustilasta keväällä ostamani pieni sulkaharmaalepän taimi pääsi penkin taakse, ja alennusmyynnistä nappaamani hernesypressi päätyyn. Alapenkistä pelastin vielä toiseen päähän rotkolemmikin, se oli jäänyt pahasti kultapallon ja kellopeipin puristuksiin. Kellopeipistä löysin kesällä kivan variegata-version, jei!

Olen pitkään hakenut edullista ja silti tarpeeksi valaisevaa lamppuratkaisua ulkosaunan polkuvaloiksi. Nyt tuli vastaan tällaiset "jouluvalotekniikalla" eli ilman sähkömiehen apua käyttöön otettavat led-lamput. Hyvältä vaikuttavat.

 

Liilaa kukintaakin vielä riittää, myrkkyliljat, konnanlilja ja konnanyrtti kuvissa. Syksyiset nimetkin heillä.


Vielä on vähän kirsikkatomaatteja tulossa kasvihuoneesta. Rypäleitä keräsin ämpärillisen, niistä mehua ja pari hyytelöpurkkia. Nam!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti