Variegatat

Variegatat

maanantai 29. kesäkuuta 2020

Kesäkuun kukintaa ja touhuja


Kultasade tosiaan kukki nyt ensimmäistä kertaa, harmi kun kova helle lyhensi kukintaa. Mutta happy silti!


Tältä näytti kasvihuone juhannuksen jälkeen. Tuo hopeinen aurinkosuoja auttaa kyllä oikeasti hieman säätelemään lämpötilaa, ja pariin kertaan olen myös kastellut lattiakivet. Ovi on auki aurinkoisina päivinä, päädyissä on automaattisesti avautuvat luukut. Sivuluukut olisivat kyllä olleet hyvät myös tehdä.



Rakentelin pienen vesiputoukseni tällä kertaa yhden vanhan puutarhatuolin varaan. Kesähortensioita en ole aiemmin ostellut, mutta nyt osui silmään niin kaunis ja tähän sopiva että kokeillaan. Viime vuonna tuohon "alalampeen" muutti sammakko, ja eiköhän pikkulinnutkin arvosta juomapaikkaa.


Järjestelin yläpihan oleskelualuetta uusiksi, ja keinu muutti alapihalle. Siihen tulikin mukava istuskelupaikka. Huomasin myös, että etualan teresanruusu on jäänyt aika varjoon hopeapajun, syreenien ja mongolianvaahteran kasvaessa. Siitä voisi osan siirtää nyt muualle, on tehnyt kyllä juuriversojakin nurmikon puolelle.




Kasvihuoneessa ruukussa talvehtineet kärhöt kukkivat nyt kauniisti! Samoin lumikärhö tulee tänä vuonna kukkimaan ajoissa, ei ollut paleltunut alas asti. Pari muutakin loistokärhöä havaittu hengissäoleviksi. Niitä pitäisikin muistaa lannoittaa.


Kesälomaan on mahtunut myös jo pari puutarhavierailua; ensin kävin ihan tässä lähellä Nummelassa kukkapellolla järjestetyssä klorofylli.comin iltapäivässä; paikasta kertoo lisää mm. tämä blogikirjoitus. Taimimyyntiäkin oli, perennoja tällä kertaa, mukaan lähti muutama asteri ja esikko. Ihanat ruusu- ja kurjenmiekkarivit olivat kukassa, pioneistakin vielä osa.

Sitten teimme Lohjalla kirpparikierroksen, ja poikkesimme samalla Arboretum Magnoliassa - voi suositella, mahtava paikka!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti